#CoşkunAkademi çiçek bakım video serimizde bu hafta ülkemizde barış çiçeği olarak bilinen Spathiphyllum Wallisii'nin bakımı, toprak değişimi ve nasıl sulanacağı ile ilgili bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.
Halk arasında Barış Çiçeği, Melek Kanadı veya Yelken Çiçeği olarak bilinen Spathiphyllum Wallisii bitkisi her koşulda kalıcı olmaya çabalayan ve pozitif bir bitkidir.
Spathiphyllum Wallisii (Barış Çiçeği, Yelken Çiçeği) Bakımının Püf Noktaları
Barış Çiçeği, Yelken Çiçeği Hangi Ortamı Sever?
Doğrudan güneş ışığı almayan loş bir ortamda barış çiçeğine kolaylıkla bakabilirsiniz. Bir diğer dikkat etmeniz gereken unsur bulunduğu ortamda ki aydınlatmanın direk Barış çiçeği üzerine vurmaması. Bunun sebebi aydınlatmanın uzun süre barış çiçeğinizin tek bir alanına vurması o alandaki yapraklarının renk değiştirmesine sebep olmasıdır.
Solmuş Barış Çiçeği, Susuz Kalmış Yelken Çiçeği Nasıl Canlandırılır?
Uzun süre su vermeyi unuttuğunuz da barış çiçeğiniz "öldü veya soldu" diye düşünüyorsanız bu düşüncenizi hemen değiştirmenizi tavsiye ederiz. Çünkü barış çiçeği en güçlü saksı bitkilerinden biridir. Böyle bir durumda hemen Barış çiçeğinize su verin ve 24 saat içerisinde kendisini toparlamaya başlayacağını ve birkaç gün içerisinde de eski haline döneceğini göreceksiniz.
Barış Çiçeğinin Toprağı Ne Zaman Değişmeli ve Yelken Çiçeği Toprak Türü Nasıl Olmalı?
Köklü saksı bitkilerinde olduğu gibi barış çiçeğinizin de 6 ayda bir toprağını değiştirmeniz gerekmektedir. Toprak değişimini unuttuğunuzda ise barış çiçeğiniz ölmez ama size tıpkı susuz kaldığında olduğu gibi uyarılar verir. Toprak türü olarak barış çiçeği için en çok killi ve kumlu toprak tercih edilir.
Barış Çiçeğinin Büyümesini Nasıl Sağlarım?
6 ayda bir saksısını bir boy büyüterek ve killi, kumlu toprakla değiştirerek Barış çiçeğinizi neredeyse 2 katına kadar büyümesini sağlayabilirsiniz. Bu büyüme boy olarak değil en olarak yani genişleme olarak gerçekleşir.
Barış Çiçeği veya Yelken Çiçeği Hangi Ay Çiçek Açar?
Barış çiçeği 12 ay boyunca çiçek açar. Yıl boyunca bakımınıza göre diplerinden goncalar verir, bu goncalar kalem boyuna geldiğinde avuç içi gibi açmaya başlar ve bu şeklinden dolayı melek kanadı veya yelken çiçeği olarak da adlandırılır.
Barış Çiçeği, Yelken Çiçeği Hangi Aralıkla Sulanır?
Haftada 2-3 kez toprağı nemli olacak şekilde sulanmalıdır. Yaprak temizliği ise 2-3 ayda bir yapılmalıdır.
Yorum Yap